Innovationer och experiment

Innovationer möjliggörs tack vare forskning

Så kallade innovationer är nyskapande robotar, datorer eller teknik som uppgraderats på ett finurligt sätt. Det är innovationer som gör att kapitalismens hjul snurrar, om kunderna aldrig får något nytt så tröttnar dem och vänder sig till konkurrenternas alternativ istället.

Steve Jobs och Apple

MacWorld kan man läsa om de innovationer som Apple årligen fortsätter att lansera på marknaden. Steve Jobs är den framlidne entreprenören som lyckades vinna teknikkriget mot Windows med Bill Gates i spetsen. Steve Jobs hade ett motto när han anställde dataingenjörer och tekniker, som löd ungefär “Anställ inte dem som bara går efter dina instruktioner, anställ dem som ifrågasätter allt det du säger. Endast så kan progression uppnås och verkligt värdefulla idéer besannas”.

Det är få som inte har koll på iPhone, iPad, iMac och alla andra av deras produkter vars inledande bokstav är ett gement “i”. Apple trycker hårt på användarvänligheten och att man ska kunna göra det man vill på ett snabbt och smidigt sätt.

Hur mycket forskning ligger bakom en innovation?

Om man tar den första iPhone som exempel så ligger åtskilliga tusentals timmar bakom den, allt från att komma på namn, designa den, konstruera den och få till mjukvaran på ett smidigt sätt.

Man måste alltid fråga sig ungefär hur lång en produkt kan tänkas ta att utveckla och framställa. Det är så klart mer rimligt att en mobiltelefon tar längre tid i anspråk när det kommer till förberedande forskning, än vad ett mjölkpaket tar att designa och få stabilt.Previous Article


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*