Innovationer och experiment

Låna från pantbank till nya teknikuppfinningen

Inom teknikforskningen pågår det ständiga förändringar och det kommer alltid nya uppfinningar. Om man själv är teknisk lagd och kanske även utbildad inom tekniken, kan man även skapa en egen teknisk innovation. Om produkten har potential kan man pröva att få patent på det man skapat. Då krävs det en prototyp att presentera och behöver man lite extra pengar till detta, kan man låna pengar på en pantbank som Belona.

Belåna och få pengar snabbt

När man uppfinner en teknisk innovation och behöver pengar till en prototyp eller kanske pengar för annat, är en pantbank en smart lösning. Har man guldsmycken, diamanter, diamantsmycken eller guldmynt och guldtackor liggandes hemma, kan man via Belona få en bra slant för detta. Att få bra betalt av en professionell pantbank som Belona kan hjälpa till när man behöver pengar snabbt. Med Belona kan man beställa ett pantbrev som sedan skickas som rekommenderat kostnadsfritt. Skulle man inte vara nöjd med värderingen kan man alltid få en kostnadsfri, fri och försäkrad retur.

Ensamrätt på en uppfinning

Att ansöka om ett patent på en teknisk uppfinning eller annat, kostar kring 500 kronor för ansökan och runt 2500 kronor för granskningsavgift. Vill man sedan bygga en teknisk prototyp att presentera för Patent- och registreringsverket kan det kosta ytterligare. Då är det en smart lösning om man behöver pengar att låna från en pantbank som Belona. När man sedan söker ett patent är det bra om man känner till hur man undviker misstag vid patentsökande och att allt går rätt till. Ett patent innebär en laglig och juridisk ensamrätt på det man uppfunnit. Det finns också en del att att tänka på när man tar patent och en teknisk uppfinning ska till exempel fungera och vara användbar inom industrin. En teknisk ny innovation ska även vara helt ny och inte ha funnits tidigare för att man ska få sitt patent godkänt.