De senaste åren har hudvård blivit allt mer populärt. Men det har också blivit omtalat då bland annat SVT har gjort en dokumentär om hudvårdsindustrin. Idag är hudvårdsindustrin stor och många har ett intresse för hudvård.

Torrare hy på vintern

En sak som både forskare och vanliga människor är överens om är att huden blir torrare på vintern. Det är för att luften blir torrare vilket i sin tur gör att även vår hud blir det. På sommaren när det är mer luftfuktighet kan huden producera egna naturliga oljor som återfuktar. Torr hud blir oftast fnasig och kan klia. Dessutom kan irritationer uppstå i form av röda partier. Om du har torr hud kan du kolla in märket Canoderm som fokuserar på att ta fram hudvårdsprodukter för torr hud.

Akne

I tonåren när huden producerar mer talg är det vanligare att finnar uppstår. Men det är också vanligt att vuxna lider av akne. Det finns många anledningar till varför akne kan uppstå. I vissa fall är det för att man är dålig på att göra rent huden i ansiktet eller att den överproducerar talg för att den är torr. Men om aknen är ömmande och den besvärar dig ska du söka vård.

Huden skyddar

En anledning till varför hudvårdsindustrin har blivit så pass stor som den är idag är för att vi vet hur pass viktig huden är för oss. Huden utgör det största organet på kroppen och den skyddar oss mot mycket. Till exempel skyddar huden mot att farliga ämnen ska trängas in i kroppen och ser till att kroppen inte förlorar all sin vätska.

Innovationer och experiment